Bloggnorge granskes av myndighetene

Lenge har aktive bloggere og lesere visst at det er gode penger å tjene på blogging. Det samme vet også sponsorer og andre bedrifter. Det kan være god butikk, men nå skal denne "butikken" granskes mer enn før.

Skatteetaten har uttalt at internett skal ikke være en skatte- og avgiftsfri sone, og at disse reglene også skal gjelde bloggere. De har nå bekreftet at de skal studere bloggnorge enda nøyere for å avdekke syndere. Ofte er det uvitende syndere som ikke vet hvor grenser går eller hvilke regler som gjelder i følge skatteetaten. Metodene for hvordan de sjekker rundt er ukjente, og både de som rapporterer inn resultater og/eller ikke er i søkelyset.

Selv hevder de at de ikke er ute etter å ta noen, men heller det at de vil hjelpe folk å gjøre det riktig. Mange rosabloggere er unge og det er disse som kanskje ikke vet hvilke lover og regler som gjelder for skatt av varer og inntekter. Sponsing, som mange bloggere har, er ikke fritatt for skatter som kanskje mange tror.

Eirik Nereng, en av grunderne til blogit.no, er forberedet på at de vil bli kontrollert. Selv hevder han at de spiller med åpne kort, og at de ikke har noe å skjule. Caroline Eriksen, kjent som fotballfrue, sier at hun ikke har blitt kontrollert før, men hvis hun blir det nå skal det ikke være noe problem. Hun har ansatt sin egen regnskapsfører som tar seg av alt av bokføring og regnskap.  Linnea Myhre uttaler at hun heller ikke har blitt kontrollert, men at hun ønsker skatteetaten hjertelig velkommen til å sjekke henne. I tillegg vil hun ønske de lykke til med å sjekke alle de registrerte bloggene i Norge. Skatteetaten vil at foreldre skal sette seg inn i hva deres barn sine blogger går ut på. Det kan hende at de kan rette opp feil som eventuelt har skjedd. De bloggerne som blir tatt vil bli ilagt tilleggsskatt.

Fristen for levering av selvangivelsen går ut på lørdag, så derfor er det ikke for sent for bloggere å rapportere inn skattbelagte varer og sponsing. For de som er usikre blir de rådet til å ringe skatteetaten for å få hjelp. www.skatteetaten.no

Hva synes dere om "granskingen"? Tror dere det er mange som utnytter smutthull og/eller er uvitende til skatt på egen blogg?

2 kommentarer

freelikeme

27.apr.2011 kl.12:15

kjempe bra blogg, jeg kommer tilbake hit ja :D

Bachelorblogg

27.apr.2011 kl.12:27

Så hyggelig at du liker deg her:)

Skriv en ny kommentar

Bachelorblogg

Bachelorblogg

24, Trondheim

Vi er tre gutter som har blogging som tema for vårt bachelorprosjekt. Til dette har vi derfor startet vår egen blogg for å se hvordan bloggverden fungerer! Ta gjerne kontakt med oss for å si litt om deres blogg, så kan dere hjelpe oss med bacheloroppgaven:) bachelorblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Følg vår blogg med bloglovin

Arkiv

hits