Dypdykk i reklamepriser på Blogit

Etter at Blogit ble lansert fikk vi større interesse av å finne ut hvordan de opererer med reklamepriser. Vi vet at det er store penger i blogg idag, men det viser seg at det er bedre butikk enn først antatt. I vårt forrige innlegg skrev vi om det nye bloggmagasinet i Norge, og hvilken rolle den tar i Bloggnorge. Vi hadde håpet på en tredje bloggportal med en krigende trio bestående av Bloggr, Blogg og Blogit, men dessverre ble det "bare" et bloggmagasin. Før siden ble lansert var det flere, store bloggere i Norge som hadde sagt seg villig til å være skribent på nettstedet. Dette er et trekkplaster for at de skal få lesere. Det gir god grobunn for å håve inn reklameinntekter.

På Blogit har de en såkalt "hestesko"-banner rundt midtdelen på siden deres. I følge TV2 og våre kilder viser det seg at de hadde drøyt 100.000 lesere på lanseringsdagen, og i tillegg hadde de opp mot 500.000 sidevisninger. Når en side skal skaffe reklame-bannere på siden, vil reklameannonsører se på nettopp antall sidevisninger og lesere. Desto større det er desto større og bedre avtaler får man. Det kommer også ann på hvor stor reklamen skal være, hvor den skal være plassert osv.Vi vet at prisen for deres reklame på fremsiden kostet rundt 100.000 NOK, men for hvor lenge er det uvisst. Dessuten er vi usikre på hvor stor del av den summen som gikk til Blogit. For VG, Dagbladet og lignende sider er det vanlig med ukes- og/eller dagsavtaler, men den vanlige formen for "vanlige" sider er månedsavtaler. Blogit har sikret seg et samarbeid med et reklameselskap som er representert i over 14 ulike land. Det sier litt om hvor god avtale Blogit har skaffet seg. Det hjelper nok at Voe er med på laget da hun, så langt, er den personen som har fått flest visninger, kommentarer og "likes". I skrivende stund har hun fått 1426 likes og 562 kommentarer!

Hva synes dere om dette?

Vet dere andre priser for reklameannonser på blogger eller sider?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bachelorblogg

Bachelorblogg

24, Trondheim

Vi er tre gutter som har blogging som tema for vårt bachelorprosjekt. Til dette har vi derfor startet vår egen blogg for å se hvordan bloggverden fungerer! Ta gjerne kontakt med oss for å si litt om deres blogg, så kan dere hjelpe oss med bacheloroppgaven:) bachelorblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Følg vår blogg med bloglovin

Arkiv

hits