Blogit- Nyskapende..?

I skrivende stund er Blogit blitt et døgn gammel, og vi skrev vårt første innlegg om nettstedet kun 2 timer etter at det hadde blitt lansert. Nå som vi har fått kommet oss og fått svelget vår lille "skuffelse" vil vi dykke nærmere inn i siden for så å finne ut; Er blogit virkelig nyskapende? Hvis vi går litt over en måned tilbake i tid skrev både VG og Dagbladet sine respektive artikler om et nært forestående comeback av Voe. God Kveld Norge meldte at hun skulle gjøre comeback allerede 14.mars, men dette ble altså ikke tilfelle. I tillegg til comebacket skulle en ny blogg-side komme på banen, men mannen bak Blogit holdt kortene tett til brystet. Til VG sa han at lanseringen ville ta plass i starten i April, og vi fulgte saken nøye etter at dette dukket opp i media. Bloggr ble lansert i starten av mars som en konkurrerende bloggportal til Blogg.no, og vi så for oss en drakamp mellom tre bloggportaler. Slik har det altså ikke blitt.

Bloggr har vokst seg stor, men fremdeles er det blogg.no som virker å ha overtaket på bloggnorge. Dette er selvsagt naturlig da blogg.no har regjert alene på bloggtronen i Norge en god stund. Vi så for oss at Blogit ville som nok en utfordrer til bloggnorge, men det ble det altså ikke. Blogit er, slik som Eirik Nereng beskriver selv, et bloggmagasin. På siden finner man konkurranser, quiz og ikke minst blogginnlegg. Det som er med Blogit er at bloggerne som er knyttet til siden har en egen blogg-spalte, og ikke en egen blogg. De har ingen egen, unik adresse til hver sin blogg-spalte så man må gå inn på hovedsiden for å finne en blogger. Dette er sannsynligvis et kommersielt trekk da alle bloggerne og reklamene blir vist her. Reklamen på hovedsiden som er som et "teppe" rundt mindtrammen vises på alle sidene, og innlegg fra andre bloggere vises i en boks i høyre felt når man leser et innlegg. Likevel er det bedre oversikt på forsiden på forskjellige innlegg og diverse, så derfor tror vi at det er en kommersiell strategi bak dette.

Man kan spørre seg; er Blogit nyskapende og et helt nytt konsept? Vi mener at dette ikke er det. Det Blogit konkurrerer mot er primært blogglisten. Blogglisten tar bloggene i Norge og plasserer de i en liste, bloggerne kan pinge sine innlegg slik at de kommer på fremsiden og man kan følge bloggerne. Enkelte av bloggerne på Blogit er skribenter, mens andre har egen blogg og er linket fra nettstedet. Foreløpig er det 15 bloggere som er linket, men kanskje det vil bli flere med tiden som går. Vi ser paraleller mellom Blogit og Blogglisten med noe forskjeller, men alt i alt bygger de på samme konsept; nemlig det å fremheve bloggere og innlegg. Foreløpig er det kun innlegg fra skribentene som vises på siden, men kanskje vil flere vises med tiden.

Det de derimot har klart er å innføre tiltak mot nettmobbing. Voe sluttet fordi hun ble hetset(mest anonymt) en del på sin forrige blogg, men nå er det ikke mulig å være anonym. De har knyttet seg opp mot Facebook som gjør at hvis man vil kommentere et innlegg må man være innlogget på Facebook. På den måten vises identiteten til hver enkelt som kommenterer. Det er mulig å opprette falske profiler, men sannsynligheten for å oppnå nettmobbing er betraktelig mindre med denne ordningen. Voe skriver også om dette med nettmobbing i sitt første innlegg på Blogit, og dette står det stor respekt av.

Blogit er ikke nyskapende i og med at de bygger på samme konsept som Blogglisten. Det de derimot har scoret høyt på er dette med nettmobbing. Med oppkobling til Facebook vil man ikke kunne være anonym når man kommenterer. Vi må innrømme at vi ble litt skuffet etter all den PR-dekningen de har fått, men samtidig vil vi vente å se hvordan Blogit utvikler seg. Kanskje det blir en kamp mellom Blogglisten og Blogit som det er med Bloggr og Blogg? Vi får bare vente å se! Hva er deres inntrykk av siden så langt?

Er dere enig/uenig i det vi skriver?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bachelorblogg

Bachelorblogg

24, Trondheim

Vi er tre gutter som har blogging som tema for vårt bachelorprosjekt. Til dette har vi derfor startet vår egen blogg for å se hvordan bloggverden fungerer! Ta gjerne kontakt med oss for å si litt om deres blogg, så kan dere hjelpe oss med bacheloroppgaven:) bachelorblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Følg vår blogg med bloglovin

Arkiv

hits