HTML for bloggere - Del 4

Da er det duket for nye tips for bloggere! Til nå har vi forklart hvordan du kan forandre farger på enkelte ting på siden din, og forklart hvordan du kan skrive et innlegg uten verktøyet øvert i innleggsvinduet. Delene som vi har postet før kan du lese hvis du har lyst nedefor.

Del 1 kan du lese her

Del 2 kan du lese her

Del 3 kan du lese her

En ting vi har lagt merke til er at folk ikke kan forandre fargene på kun linkene som dere legger ut på innleggene. Dersom du forandrer på linkefargen på blogg.no sin designbygger, vil alle linkene bli påvirket som f.eks overskriften. Hvis du vil ha overskriften i en farge sammen med andre linker, men ikke de du har i innlegget ditt må du se nedenfor.

For å gjøre dette må du skru på HTML sånn at du kan flette inn koden. Se bildet nedenfor.


Hvis du vil skrive med verktøylinjen, men vil farger på linkene likevel så er det mulig. Da skriver du ferdig innlegget med verktøyene og skrur på HTML etterpå. Da finner du hvor du skal sette inn linken og setter innfølgende:

"<a href="dinlinkeadresse"><font color="0066FF">teksten du vil at skal være for linken</font></a>"

Husk å ta bort klammene da disse er tatt med for at nettleseren ikke skal tolke dette som en kode.

Du kan velge hvilken farge du vil alt etter hvilken stil du har på din side. Fargene kan du f.eks finne her.

En annen ting du kan gjøre er å sette inn en egen meny linje øverst i bloggen din. Da gjør du som bildet viser.Når du har kommet inn på maler(html) går du nedover til du finner en div-tag som sier "breadcrumbs".


Den div-taggen som står der fra før kan stå der. For at du skal få din egen meny nedenfor skriver du den på nytt slik som vi har gjort på vår side. Bak "breadcrumbs" står det "align="center" som betyr at det skal være sentrert. Hvis du vil ha til venstre eller høyre skriver du right eller left istedenfor center. Her er et eksempel:

"<div class="breadcrumbs" (align="center/left/right)><a href="din linkeadresse"/>Din tekst som skal vises</a></div>"

HUSK Å AVSLUTTE DET MED </DIV> ELLERS BLIR DET IKKE BRA. Skal du ha flere linker er det bare å gjøre det samme på neste slik som dette:

"<div class="breadcrumbs" (align="center/left/right)><a href="din linkeadresse"/>Din tekst som skal vises</a> - <a href="din linkeadresse"/>Din tekst som skal vises</a> - <a href="din linkeadresse"/>Din tekst som skal vises</a></div> "

Hvis du vil ha annen farge på linkene her så skriver du følgende:

"<div class="breadcrumbs" (align="center/left/right)><a href="din linkeadresse"/><font color="0066FF">Din tekst som skal vises</font></a> "

Hvis du lurer på noe eller ikke forsto hva som var hvor eller hvordan, kan dere bare kommentere eller skrive en mail så hjelper vi gjerne!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bachelorblogg

Bachelorblogg

24, Trondheim

Vi er tre gutter som har blogging som tema for vårt bachelorprosjekt. Til dette har vi derfor startet vår egen blogg for å se hvordan bloggverden fungerer! Ta gjerne kontakt med oss for å si litt om deres blogg, så kan dere hjelpe oss med bacheloroppgaven:) bachelorblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Følg vår blogg med bloglovin

Arkiv

hits