HTML for bloggere - Del 3

Da er det på tide at vi blogger om del 3 i HTML for bloggere! Hvis du har lyst å se på hva vi gjorde de forrige gangene, klikker du på linkene nederst i dette innlegget;)

Nå skal vi ta for oss resten av CSS(stilsettet) hvor du kan forandre på farger, skrift etc. Da gjør du slik som bildet viser for å komme dit.


Når du har kommet inn ditm kan du begynne å redigere fargene på siden. Nedenfor er det et bilde som tar for seg to plasser du kan redigere farger og rammen.1: Forrige gang viste vi hvordan du kan redigere fargen på rammen. Her viser vi hvordan du kan redigere tykkelsen på rammen. Rammen er den som går rundt bloggen din, altså det som skiller mellom midten av siden(det du leser på) og det "døde" området hvor det kan være en farge eller et bakgrunnsbilde. Desto større tall du velger, desto større blir tykkelsen.

2: Sist gang viste vi hvordan du kal gjøre om fargen på selve innlegget, men ikke skriften. Skriften kan du redigere hvor det er markert. Da skriver du en sekssiftet tall og/eller bokstav kode som siet hvilken farge du vil ha. Her er en liten liste over farger(det finnes mange flere!):
- Blå: #0000FF
- Rød: #FF0000
- Oransje: #FF6600
- Grønn: #00FF00

I neste bilde har vi scrollet helt ned i vinduet for å se resten av koden.3: Her kan du forandre på fargen innenfor rammen på siden din. Det berører ikke innleggene, men resten av siden. Altså, hele siden, untatt innleggene og det "døde" området, blir påvirket. Fargekodene som ble nevnt ovenfor kan brukes også her.

4: Her forandrer du fargen på den nederste delen av siden din. Der står det hos de fleste at blogg.no leverer bloggen til ....., arkiv, få din egen blogg osv.

Da har vi forklart mesteparten av stilsettet og du kan nå begynne å forandre og redigere på din egen side;) 
Husk at hvis du er svært usikker og slettet noe med et uhell, kan du enkelt trykke på en av fanene øvers i nettvinduet ditt. Arbeidet du gjør blir ikke lagret så fremt du trykker "lagre stilsett". Hvis du er fornøyd med endringene så må du huske å trykke "lagre endringene" for ellers trer de ikke i kraft!

Nå har vi gitt dere grunnleggende kunnskap om hvordan du kan skrive et innlegg uten verktøy linjen. Prøv deg frem på egenhånd ved å skru på html nederst i innleggsvinduet ditt(se bilde).Du kan enkelt trykke den på nytt for å få frem verktøylinjen tilbake igjen. Da skal du være klar til å prøve deg frem! 

Her er en oversikt over de kodene vi har gått igjennom så langt:

<p>Her skriver du teksten din. <p>-tegnet markerer et avsnitt så hvis du vil ha luft mellom teksten din så bruker du dette tegnet foran og bak teksten din. Husk å avslutten med / inni klammene for å markere slutten</p>

<a hreft="dinlinkeadresse>Her skriver du teksten dine folk skal klikke på. Avslutt med dette </a>

<b>Skriften din mellom tegnene blir fete </b>

<em>Skriften din mellom tegnene blir i kursiv</em>

<a href="Dinlinkeadresse"><img src="dittbildeadresse" border="0"/></a>  - Denne koden gjør at du kan legge ut et bilde, men hvis dine besøkende klikker på bildet blir de videresendt til den adressen du skriver inn. "Border" angir om bildet ditt skal ha en kant eller ikke. Desto større tall, desto større kant.

Hvis du har lyst til å lese mer grundig om disse kan du lese våre forrige innlegg om HTML for bloggere.

Del 1 finner du her

Del 2 finner du her

Skru på HTML og prøv å skrive et innlegg!

Hvis du har noen spørsmål eller vil ha mer av dette, så kommenterer du på vår blogg, eller send oss en mail på bachelorblogg@gmail.comIngen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Bachelorblogg

Bachelorblogg

24, Trondheim

Vi er tre gutter som har blogging som tema for vårt bachelorprosjekt. Til dette har vi derfor startet vår egen blogg for å se hvordan bloggverden fungerer! Ta gjerne kontakt med oss for å si litt om deres blogg, så kan dere hjelpe oss med bacheloroppgaven:) bachelorblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Følg vår blogg med bloglovin

Arkiv

hits