Bloggr - Et bedre alternativ?

Vi har blogget en drøy måned på blogg.no og til nå har vi vært fornøyd, men nå som en ny bloggportal er kommet er vi litt i tvil om hvem vi synes er best. Vi bestemte oss derfor for å gjøre litt research på bloggr.no og dele denne med dere lesere. Vi kommer til å gi karakter for det vi bedømmer og selvsagt komme med en konklusjon helt tilslutt:)

Førsteintrykket - 9/10

Da vi logget på bloggr.no for første gang ble vi møtt med en forside preget av andre bloggere. Topplisten er på høyreside av siden og de 20 siste opprettede bloggene står like nedenfor. Designet var mer moderne enn blogg.no sitt design og samtidig enklere å holde styr på. For en førstegangs- blogger har simplisitet og moderne stil mye å si og her følte vi de scoret høyt. Grunnen til at de ikke får maks poeng er fordi vi savner noe funksjonalitet på forsiden som f.eks noe statistikk på siden eller kunne velge å se innlegg fra enkelte blogg-temaer. At alle innleggene vises på forsiden er et stort pluss, men som sagt vi kunne tenke oss å kunne velge også.Her er forsiden idag til bloggr.no

Da vi opprettet bloggen  ble vi møtt med et kontrollpanel som var veldig forskjellig fra blogg.no sitt. De bruker noe som kalles "Wordpress"som er en system som ligger under siden din. Hvis du skal lage hjemmeside så er wordpress et godt alternativ for de som ikke kan så mye koding. Hvis du har lyst å lese om hva Wordpress er så se lengst nede i artikkelen for linker.

Funksjonalitet for bloggeren - 8/10

Når man logger inn så kan man gjøre dette både fra bloggen sin(på forsiden) og på bloggr.no. Når man kommer inn på kontrollpanelet er det for en uerfaren blogger kanskje vanskelig i starten, men at man lærer seg det etterhvert. Det som trekker svært mye opp er at man kan så og si gjøre hva man vil på bloggr.no. Man kan gjøre mye på blogg.no også, men ikke like mye føler vi. Man kan f.eks importere bloggen sin fra blogg.no med et enkelt taste trykk(trykk vertkøy,importer og skriv brukernavn og passord) så henter bloggr.no din gamle blogg. Da slipper man å starte på nytt hvis man ikke ønsker det. Man kan også legge til flere brukere til en blogg. Det er positivt for folk som bruker flere personer på bloggen som f.eks oss;) Når man har blitt kjent med kontrollpanelet som blir man vant til det, og det er forholdsvis enkelt å navigere i den. Likevell finner vi ulemper også her.

På blogg.no har man alternativet hvor man kan låse bloggen eller kommentar-feltet slik at kommentarer må godkjennes, eller at lesere må være lagt til for å lese bloggen. På bloggr.no må man godkjenne kommentarer før de vises på siden. For noen kan dette være en fordel da dette forhindrer "drittkasting" i større grad enn før, men det kan også være svært irriterende for de som har bloggen da de må godkjenne alt. Det krever mer arbeid for bloggeren, men kanskje det er verdt det for å luke bort dårlige kommentarer. I tillegg har ikke bloggr.no en egen statistikk som blogg.no har. Det trekker noe ned da besøkstall ofte har mye å si for en blogger. Det motiverer å få mange besøkende og lesere og ikke minst kommentarer. Da får man vite at det man blogger om blir hørt og vist. Det er imidlertidig en funksjon som gjør at man kan enkelt bruke Google Analytics som viser statistikk på en meget god måte. Det er gratis å bruke og det gir en meget god oversikt over dine besøkende. Alt man da trenger er ID'n til analytics kontoen din som du taster inn i en tekstboks. Hvis du vil ha en forklaring på Google Analytics eller ikke får til å implementere det på bloggen din, kan du kommentere eller ta kontakt med oss. Vi forklarer gjerne;) Statscounter er også et alternativ, men vi foretrekker Analytics. Begge er forøvrig gratis!

Konklusjon

Etter å ha testet bloggr.no sitter vi igjen med et godt inntrykk. Etter å ha testet bloggportalen sitter vi igjen med en del inntrykk, men vi fant noen ulemper som vi synes trekker ned. Her er iallefall en oppsummering

Fordeler
+ God funksjonalitet
+ Moderne design
+ Kan gjøre nesten hva som helst med bloggen uten kunnskaper med koding
+ Kan importere bloggen sin fra blogg.no med et enkelt tastetrykk

Ulemper
- Må godkjenne kommentarer
- Ikke egen statistikk
- Ingen funksjonalitet på forsiden
- Savner hjelp til å bruke Wordpress

Totalt sitter vi igjen med en intrykk som gir en karakter 8/10.

Det som trekker mest ned er dette med statistikken, funksjonaliteten på forsiden og dette med å bruke publiseringsmekanismen på bloggen. For de som er erfarne bloggere eller som kan litt data trenger ikke dette å være det store problemet, men det kan være vanskelig i starten for noen. Når man først kommer inn i det går det fint, så vi trekker ikke så mye for det. Vi savner dog at det er en side hvor man kan få en enkel innføring i kontrollpanelet. Det kunne enten vært skriftlig eller en video hvor noen deler skjermen sin når de viser hvordan man bruker det. Det finnes noen lenker på forsiden som er til hjelp for bloggere, men disse er kanskje ikke alle klar over ennda.

Alt i alt en god bloggportal som vi tror vil ta opp kampen om bloggnorge med blogg.no. Som vi skrev i vårt innlegg i går skulle vi kåre en vinner vi syntes var best, og vi må holde det vi lover;) Selv om vi ikke er like god kjent med bloggr.no som med blogg.no, blir vår vinner i denne omgangen bloggr.no.

Selv om bloggportalen er forholdsvis ny, tror vi at den vil vokse seg bedre med tiden som kommer. De har lagt et godt grunnlag og de forbedrer seg for hver dag som går. Sist innlegg som ble skrevet  på hjelpebloggen på bloggr.no var at statistikk på bloggr var på vei, og da blir de enda bedre. Hvis ikke blogg.no snart gjør noen motangrep vil de miste makten til sin nye rival. Hva tror du vil skje?

Er du enig eller uenig med det vi skriver ? Si din mening hvis du føler for det:)

 

3 kommentarer

Jonas

21.mar.2011 kl.21:14

Man kan faktisk fjerne den funksjonen at man må godkjenne kommentarer.

karoline louise

21.mar.2011 kl.21:24

Det er fult mulig å ta bort godkjenningen av kommentarer, så det blir nesten et unødvendig minus for dere å ha med. Hjelp til å bruke Wordpress har de opprettet en egen blogg til, hvor man får hjelp til hva enn man lurer på (www.blogg.bloggr.no), så det også blir et unødig punkt å ta med i betraktningen.

Bachelorblogg

22.mar.2011 kl.11:24

Hei Jonas og Karoline! Ja, etter at vi skrev denne anmeldelsen fant vi ut av dette. Vi sjekket ut instillingene en gang til og etter å ha sett på andre blogger fikk vi gjort om dette. Vi har ikke fjernet dette fra vår test da vi ikke har rukket dette ennda. Selv om det likevel går ann å ta bort godkjenning kommentarer(som vi har gjort på vår bloggr-blogg), forandrer ikke dette vår karakter for siden for det. Det var andre ting som var mer negativt enn det som vi føler trekker mer ned:)

Skriv en ny kommentar

Bachelorblogg

Bachelorblogg

24, Trondheim

Vi er tre gutter som har blogging som tema for vårt bachelorprosjekt. Til dette har vi derfor startet vår egen blogg for å se hvordan bloggverden fungerer! Ta gjerne kontakt med oss for å si litt om deres blogg, så kan dere hjelpe oss med bacheloroppgaven:) bachelorblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Følg vår blogg med bloglovin

Arkiv

hits