KRIG I BLOGGNORGE, VOE GJØR COMEBACK OG NY BLOGGPORTAL!

I går publiserte TV2 en artikkel som God Kveld Norge sto bak som handlet om at blogg.no har fått en utfordrer. Opp til nå har blogg.no hatt majoriteten av bloggerne  i bloggnorge, men nå har det altså kommet en utfordrer på plass.

Bloggr.no ble lansert 5.mars og deres mål er å bli større enn blogg.no. I følge ansvarlig redaktør, Erling Andersen, bygges det opp til blogg-krig i disse dager. Ifølge ryktene har bloggr allerede "fridd" til store bloggere rundt om i landet om at de skal komme til deres portal. Blant dem er mange av dem toppbloggere hos konkurrenten blogg.no, men selv etter disse ryktene forblir medgründer Rafiq Charania(for blogg.no) rolig inntill videre. Rafiq har uttrykt at han liker dette svært dårlig at bloggr prøve å ta hans bloggere, men Andersen tror at blogg.no frykter konkurransen. Andersen er trygg på at hans satsning vil bære frukter fordi hans team kommer med nye impulser til en bloggverden som har gjennomgått en revolusjon.

I tillegg har Andersen vært så vågal å si at selv om bloggverdenen har gjennomgått en revolusjon, har blogg.no stått på stedet hvil en god stund. Nå er det på tide med nytenking og et generasjonsskifte mener han. Allerede har bloggr.no sikret seg Tine Valle, Lene Sortvik, Nanna Dahlen, Eirik Gjendemsjø og Ida Wulff- parodien "Ida Gylff". Andersen hevder også at de er i dialog med flere kjendiser og ved neste uke er det flere store navn på plass hos den nye portalen.

Samtidig som at bloggr ble lansert svirrer det rykter om at Emilie Nereng, mest kjent som "Voe", skal gjøre comeback. Denne gangen på portalen blogit.no som skal komme iløpet av den nærmeste tiden. Blogit.no eies av borer til "Voe" Eirik Nereng, og han hevder at hans lillesøster skal kun ansettes som en skribent for nettstedet. God Kveld Norge hevder derimot å sitte på dokumenter som sier noe annet. I følge deres kilder skal Voe gjøre comeback med ny blogg på blogit.no, og at de har et utkast om hvordan siden skal se ut. Ryktene sier at Voe's blogg er oppe og går 15.mars. I tillegg til Voe sies det at både Trine Grung og Caroline "fotballfrue" Eriksen er blitt kapret av blogit.no. Andersen mener nå at trafikken mellom bloggportalene vil gjevne seg ut slik at det ikke sitter en portal med den største trafikken. Det gjenstår å se hvem av de tre portalene som vil stikke av med seieren.

Vi har allerede  laget oss en blogg på bloggr.no og vi er til nå fornøyd med nettstedet. Vi er ennå litt ukjent på hvordan vi gjør hva på siden, men vi regner med å ha satt oss inn i den i løpet av dagen. Siden vår på bloggr.no kan du se her

Vi ser også at svært mange er opprørt etter at blogg.no annonserte sent i går kveld(10.mars) at de betaler penger for de som ligger på topplisten. Noen mener at toppbloggerne fortjener det ettersom de sliter  mye for å blogge hver dag, mens andre synes det er ufortjent da de allerede tjener masse penger.

HVa synes du om alt dette? Vi vil høre din mening!

 

21 kommentarer

EBLH

11.mar.2011 kl.11:58

Syntes rett og slett det er utrolig tett -.-' , herregud , hva er vits med konkuranse , når det faktisk bare handler om å blogge , fordi folk bare har lyst til det. -.-'

Linni

11.mar.2011 kl.12:03

Haha, de kunne jo like så godt bare åpnet VOE.com istedet for blogit.no, siden alle bare kommer til å bruke stedet for å besøke hennes side. iallefall i starten. Bloggr virker litt... rart

synes det er teit at toppbloggerne får mer penger enn de allerede får, de kunne heller ha delt ut til toppbloggere i hvert distrikt.
dettekaoset går jo helt over ståkk og steiner! Geit blogging er en stor del av hverdagen, og en inntektskilde for veldig mange, men man må da ikke la det styre livene våres heller!

At blogg.no nå tilbyr penger til toppen er jo helt klart for å beholde de som er på toppen, og prøve å beholde folk på sinn portal, selvom det nok hadde en mer negativ virkning på mange enn positiv!

Syns folk overreagerer og preges av alt for mye misunnelse, sjalusi og uvitenhet! Det sier seg jo selv at bloggere som ikke har mange lesere kan motta tusenvis av kr i måneden. Det blir jo som å kaste tusenlapper ut av vinduet for bedriftene som faktisk skal tjene penger!

Det er en busniss, og buisniss er hardt! Om folk ikke tåler det såf år de heller la være å blogge, eller godta at noen tjener penger på det andre ikke. Alle har en mulighet til og oppnå det samme, man må bare være kreativ og jobbe for det!

synse

11.mar.2011 kl.12:10

Kult. på tide mener nå jeg da!!

Kim

11.mar.2011 kl.12:10

konkuranse kan jo bare være sunt det.
dette blokkkaoset mente jeg og skrive!*

agnetefoto

11.mar.2011 kl.12:13

Bloggr virker jo helt rart, haha. Tror nok blogg.no kommer til å forbli like populært som det er nå.

ARK

11.mar.2011 kl.12:16

På tide med noe konkurranse! Blogg.no har tronet lenge nå. Moahahahaha!

ARK

Sandra, låtskriver & sanger!

11.mar.2011 kl.12:18

For et styyyr!

Bachelorblogg

11.mar.2011 kl.12:23

Det er veldig mange delte meninger om akkurat dette med betalingen til toppbloggere. Det virker som det er det som tar opp tiden til bloggere for øyeblikket. Enkelte er glade for bloggr.no og andre virker usikker/ikke liker det. Voe gjør etter all sannsynlighet comeback på blogit.no i regi av hennes bror, Eirik Nereng. Om hun får egen blogg eller ikke får vi bare vente å se, men ettersom hun savner bloggingen, at hun blir nedringt av sponsorer og hun får en sinnsyk pangstart etter all PR i den siste tiden, vil hun nok starte egen blogg. Morsomt å se så mange ulike meninger.

Renate

11.mar.2011 kl.12:25

Jeg begynte å blogge tidlig en gang i 2008 (min nåværende blogg har jeg hatt siden august 2008), men siden jeg startet å blogge har hele greia tatt helt av og utviklet seg et rent hysteri. Det virker nesten ikke som at folk blogger for å "blogge" lengre, de blogger for å komme seg oppover på denne berømte topplisten og tjene penger på bloggen sin. Og greit nok, noen av de som er på topplista fortjener virkelig å være der, de har gjort en fantastisk jobb og burde få litt heder og ære. Men de bloggerne som aktivt driver og sender "spammekommentarer" rundt om kring på alle blogger de kommer over har jeg lite til overs for. De leser ikke innleggene, de bare ser på bildene og kommenterer noe som "søt blogg", "fin blogg" osv i den duren der. Dette gjerne kombinert med et navn over hvor det står "kommenterer tilbake!!!!". Det er kjedelig at folk ikke virkelig leser innleggene lengre, de bare skumleser og legger igjen en flåsete kommentar som inneholder kun egenreklame. Det er nesten litt trist at bloggnorge har utviklet seg til å bli et eneste stort mediasirkus med like mye drama og intriger som en episode med Hotel Cæsar..

Og hele greia med VOE, blogg.no, blogit og bloggr er til tider nesten tragisk.. At man skal krige så mye over hvor folk blogger, hva de skal blogge om osv er noe jeg virkelig ikke trodde at kom til å skje når jeg først startet å blogge. Men igjen, det er utrolig spennende at blogging har utviklet seg til å bli en så stor greie som det har blitt her i Norge!

Stine

11.mar.2011 kl.12:30

Hahahahahahaha!!!!! Nå har jeg laget meg en profil, men kun for at dette sannsynligvis er det eneste sjansen jeg har på å få en blogg med kun mitt navn! stine.blogr.no :)

Helt ærlig tror jeg faktisk at Blogg begynner å bli litt "ut" også. Kun fordi det er så altfor mange som blogger om ingenting, noe som fører til at alle blir skikkelig lei! Samme som skjer på facebook også. Fler og fler har sletta profilene sine, og bruker heller tiden sin på å gjøre morsomme ting i stedet for å blogge/oppdatere alle om morsomme ting de gjerne skulle ha gjort.

Jeg tar sikkert feil, men..

<3 Nina - kommenterer tilbake!

11.mar.2011 kl.12:38

Jeg syns at bloggr.no virket mye bedre i grunn. Kanskje jeg kommer til å bytte??

Bachelorblogg

11.mar.2011 kl.12:44

Bloggr.no virker som et "nyere" alternativ til blogging og det kan være en potensiell arvtaker til blogg.no. Ikke det at blogg.no vil gi fra seg tronen som Norges største bloggportal uten videre, men de møter sterk konkurranse føler vi da. Hvis folk setter seg inn i det vil de nok innse at det er en god løsning bloggr.no har tatt i bruk. Vær oppmerksom på at dette er vår mening og at vi ikke prøver å påvirke dere å gå over til bloggr.no. Vi sier bare vår mening:)

Andreas

11.mar.2011 kl.13:00

Trur ikke det går an å lege inn html-koder på bloggr - dumt.

Kine

11.mar.2011 kl.13:10

Er fullstendig enig i det Renate lengre opp her skriver! For et hysteri....!

Marius

11.mar.2011 kl.13:42

Hei. Så nå nettop for dere som skal bytte blogg, så er det en grei funksjon på bloggr.no der hvor du kan importere hele blogg.no bloggen inn til bloggr.no :D Men denne funksjonen er ikke oppe å går enda, men ganske snart ;)

Bachelorblogg

11.mar.2011 kl.13:48

Til Andreas: Det går ann å legge inn HTML-koder på bloggr.no. Når du skriver/redigerer et innlegg trykker du på HTML istedenfor at den står på visuell. Da kan du bruke koder i innleggene. Når det gjelder resten av siden, kan du gjøre om CSS ved å trykke utseende og edit CSS. Det krever en del kompetanse fra deg som bruker, men kan du det så er det ingen sak;)

Eva

11.mar.2011 kl.22:55

Syns det er helt sprøtt alt sammen xD

Oda P

12.mar.2011 kl.01:14

Liker denne bloggen ;) Nytting informsjon og ikke minst litt hjemmeside tips :D Stå på, jeg kommer til å lese videre :* Dere trenger litt redigering på bildene da ;) Foreslår PhotoScape, kjempe lett, ikke photoshop vanskelig, noen få tastetrykk og bildene ser nesten profesjonelle ut, hehe;) Legger med link til deg jeg:

http://uppit.com/esnyz22e9kd8/PhotoScapeSetup_V3.51.exe

hilsen

Oda P

Bachelorblogg

12.mar.2011 kl.16:33

Takk for komplimentet, Oda P:) Hyggelig å høre at du kommer til å følge oss. Det setter vi stor pris på! Når det gjelder bildene har vi ikke tenkt å redigere de noe særlig da vi har mer enn nok å blogge å skrive bacheloroppgave;) Vi har photoshop som vi bruker til vanlig, men hittil har vi ikke brukt det til bachelorbloggen;) Uansett, takk for tipset:)

Skriv en ny kommentar

Bachelorblogg

Bachelorblogg

24, Trondheim

Vi er tre gutter som har blogging som tema for vårt bachelorprosjekt. Til dette har vi derfor startet vår egen blogg for å se hvordan bloggverden fungerer! Ta gjerne kontakt med oss for å si litt om deres blogg, så kan dere hjelpe oss med bacheloroppgaven:) bachelorblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Følg vår blogg med bloglovin

Arkiv

hits