Onsdagens tips og triks;)

Da er det duket for ny dag med HTML-koder som du kan bruke på din blogg eller andre websider. På mandag startet vi med dette konseptet og vi vil komme med slike innlegg 3 dager i uken(mandag, onsdag og fredag). Så det er bare å følge med dersom du har lyst til å lære litt grunnleggende HTML:)

På mandag tok vi for oss linker, kursiv og fet tekst, bilde-link og sette inn bilder ved hjelp av HTML-koder. Denne gangen skal vi vise hvordan du kan legge inn lister med punkter og forandre på farger på forskjellige steder på siden.
NB! Husk å fjerne anførselstegnene når du implementerer koden på din side. De er med for at ikke nettlesere skal tolke koden fordi vi skal illustrere eksempelet med koden.

Vi starter med å lage en liste. Det gjør du enkelt ved å først markere at du starter en liste med "<ul>". Deretter skriver du under "<li>"tekst"</li>". Erstatt teksten med det du vil skal stå som et punkt i listen. For hver ting du skal liste opp må du ha med "<li>" "</li>"tegnene for at det skal registreres som et og et punkt. Tilslutt avslutter du listen nederst i dine punkt med "</ul>". Da markerer du at din liste er ferdig og da kan du skrive normalt etter dette. Dersom du gjør dette riktig vil det se slik ut:

  • tekst
  • tekst
  • tekst

Hvis du vil prøve dette i dine innlegg trykker du på "HTML av/på" nederst i innleggsvinduet når du skal skrive et nytt innlegg. Vi vil senere komme med hvordan du kan implementere dette i sidevinduet ditt på forsiden, men foreløpig nøyer vi oss med å forklare dette enkelt i innlegg. Sjekk også ut vår første del i HTML koder.

Hvis du vil endre fargen på siden,på skriften eller bare enkelte deler på siden så er ikke det så vanskelig å gjøre manuelt heller. Da gjør du slik som bildet viser nedenfor.


Først logger du inn, trykker på design og deretter rediger. Akkurat nå skal vi redigere CSS(stilsett) som sier hvilke farger som siden skal ha, hvilke skrifttyper som skal brukes, hvilken bakgrunn den skal ha osv. 
For å forandre skriftfargen finner du først hvor skriften kan redigeres. Det skal være på samme plass som oss hvis du ikke allerede har vært inne å redigert selv. Uansett, da finner du hvor skriften kan redigeres som er anvist på bildet nedenfor.Du velger selv fargen ved å skrive inn bak # med en fargekode. Fargekoder kan du enkelt finne ved å søke på google etter "color html". Du kan også klikker her for å bli videresendt til en side med slike koder.

Vi forandret vår skriftfarge til blå med koden "#0101DF", men det passet ikke til resten av siden. Vi er tilfredse med den svarte enn så lenge. I bildet nedenfor ser dere 3 plasser til hvor dere kan endre på fargene. Nedenfor bildet er det en forklaring på hva de er.


1. Her kan du forandre fargen til innleggene på bloggen din. Da vil kun området hvor dine innlegg få den fargen du velger.

2.Rundt bloggen din kan det være en ramme med en tynn stripe. Denne er som regel svart, men hvis du vil ha den i en annen farge fordi det vil passe bedre med resten gjør du det her.

3.Her forandrer du bakgrunnen på bloggen. Det som vil bli påvirket er kun det som er på siden av bloggen, altså på hver side av bloggen hvor ingenting står.

Vi har nå forklart litt hvordan du kan lage lister med koder og hvordan du kan forandre farger på siden din. Som regel er det samme plassene kodene står på som på vår side, men vi kan ikke si det med sikkerhet. Se på våre bilder og se etter merkningene ovenfor{   } tegnene. De sier hva koden innenfor klammene berører.

Prøv deg litt frem med "forhåndsvis"-knappen. Forandrer du en farge og ikke er sikker på at den er fin, kan du teste den med "forhåndsvis". Hvis du ikke vil ha den er det bare å bytte farge og ingenting er lagret på siden din. Hvis du har gjort noe dumt og ikke får det forandret tilbake, trykker du bare på noen av fanene øverst i vinduet(oversikt,post,arkiv,kommentarer,design eller oppsett). Da nullstilles det du gjorde og koden går tilbake til da du sist lagret.

Husk: Hvis du er fornøyd med forandringene du har hatt så husk å trykke  LAGRE STILSETT! . Hvis du ikke gjør det så vil de forandringene du gjorde som du ville ha bli forkastet hvis du trykker noe annet først. Det vil komme opp en beskjed om at du vil lagre over designet, men hvis du er fornøyd med endringene og alt fungerer trykker du "ok" for at det skal lagres.

Hvis du har noen spørsmål eller vil ha mer av dette, så kommenterer du på vår blogg. På fredag vil vi nok en gang komme med tips og triks på bloggen og da vil vi ta for oss resten av CSS(stilsettet).

 

 

5 kommentarer

FrozenMoments Photography

09.mar.2011 kl.12:19

bra tips

Bachelorblogg

09.mar.2011 kl.12:27

Takk for det:)

Orinta

09.mar.2011 kl.15:11

takk for tipset ;)

Bachelorblogg

09.mar.2011 kl.16:56

Glad for å kunne være til hjelp:)

twoo

09.mar.2011 kl.18:22

bra tips! :)

Skriv en ny kommentar

Bachelorblogg

Bachelorblogg

24, Trondheim

Vi er tre gutter som har blogging som tema for vårt bachelorprosjekt. Til dette har vi derfor startet vår egen blogg for å se hvordan bloggverden fungerer! Ta gjerne kontakt med oss for å si litt om deres blogg, så kan dere hjelpe oss med bacheloroppgaven:) bachelorblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Følg vår blogg med bloglovin

Arkiv

hits