Skrive manuell HTML på DIN BLOGG!

I den seneste tiden har vi hatt problemer med verktøy linjen hvor vi skriver innleggene. Den har forsvunnet(vi skrudde på html..)! Vi står dermed uten mulighet til å redigere våre innlegg, og derfor blir alle innlegg kjedelige og uten luft. Eller..?

Heldigvis for oss har vi opparbeidet oss kompetanse innefor HTML og vi klarer oss uten verktøylinjen. Det vi lurer på er om andre bloggere gjør det samme? HTML er en smal sak dersom man interesserer seg for det, og får tilstrekkelig nok tid til å sette seg inn i det. De mest enkle HTML setningene og de mest brukte er kursiv og fet. Dessuten har vi linking som er ansett som svært viktig når det gjelder å promotere sine blogger.

Bilder er noe alle bloger må ha. Derfor er bilde-koden svært flittig brukt, men kanskje ikke alle er klar over hvordan den kan settes inn manuelt. Hver uke fremover vil vi komme med et par HTML koder som folk kan bruke på sine blogger for å trene seg på HTML. Her er vår første liste over HTML- koder:

"<b>" fet "</b>"
"<em>" kursiv"</em> "
"<a href="dinwebsideadresse">linkekoden- her kan du skrive teksten som folk kan klikke på"</a>
"<img src="dittbildeadresse" border="0"/>" bildekoden

Husk å ta bort " " tegnene for at koden skal kunne funke! De er tatt med fordi nettleseren ville ellers ha tolket dem, og dermed ville vi ikke kunne illustrert våre eksempler.

Alle disse kodene finnes allerede i verktøylinjen så hvorfor gjøre det manuelt? Det er mer morro å gjøre det selv samtidig som at du lærer noe nytt. Vi anbefaler det iallefall:)

En kode som ikke finnes i vertkøy linjen og som kan være interessant for enkelte bloggere er videresending via bilde. Det er en kode som gjør at hvis en person trykker på bildet, vil vedkommende havne på linken som du har skrevet inn i koden. Det høres vanskelig ut, men det er ganske enkelt! Da gjør du følgende:

"<a href="Dinlinkeadresse"><img src="dittbildeadresse" border="0"/></a>"

Da blir resultatet slik - Har du lyst å prøve HTML i dine innlegg? Gå til skriv nytt innlegg å trykk på "HTML av/på" slik at verktøylinjen forsvinner. Da kan du prøve deg frem:)

Neste gang skal vi si hvordan du kan lage en liste med HTML og hva du kan gjøre med din forside på bloggen!

 

 

2 kommentarer

SV; Så koselig å høre, nå ble jeg glad :)

Camilla

07.mar.2011 kl.14:13

Kult: )

Skriv en ny kommentar

Bachelorblogg

Bachelorblogg

24, Trondheim

Vi er tre gutter som har blogging som tema for vårt bachelorprosjekt. Til dette har vi derfor startet vår egen blogg for å se hvordan bloggverden fungerer! Ta gjerne kontakt med oss for å si litt om deres blogg, så kan dere hjelpe oss med bacheloroppgaven:) bachelorblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Følg vår blogg med bloglovin

Arkiv

hits