Blogg- en nødvendighet eller avhengighet?

Nok en dag for skolearbeid. Det høres ganske kjedelig ut, men det må til. Vi har heldigvis kun et halvt år igjen, men det som gjenstår er selvsagt det aller tyngste. Som nevnt jobber vi med bacheloroppgaven vår og det handler om bloggnorge. Vi skal gjøre et dypdykk i bloggverdenen og hittil har vi fått gode responser fra andre bloggere:)


Her jobber vi med vår blogg-research med våre laptoper. Legg merke til mac'en som står i midten!

Etter å ha spurt om hva dere blogger om, hvorfor og hvem som ikke blogger, vil vi nå vite enda mer. Ettersom det er så mange som blogger, lurer vi på følgende:

Er blogging blitt en nødvendighet eller en avhengighet?

Håper på mange svar! Dere hjelper oss med vår bacheloroppgave med deres svar:) Hvis dere linker vår side på deres, skal vi gjengjelde tjenesten på vår side! En slik vinn-vinn situasjon er det umulig å takke nei til;)

Vi vil komme med vår blogge-spådom iløpet av dagen, poste topp 10 listen og trekke frem en utvalgt blogg som vi skal linke til!

Snakkes bloggere:)

14 kommentarer

onlyaillusion

04.feb.2011 kl.11:43

Jeg har fri idag jeg :D Blogg er jo ingen avhengighet, selvom jeg tror mennesker kan bli avhengig av å uttrykke seg kreativt.

Helene Alvilde :-))

04.feb.2011 kl.11:50

Heihei! blogg er vel ikke en avhengighet sånn sett! men jeg er avhengig av å kunne få ut alt det jeg tenker på, klarer ikke gå med alle tankene mine, så bloggen er blitt en slags av belastning, for føler ikke får å snakke med noen av mine nærmeste, selv om de kanskje leser bloggen! så er kanskje ikke selve bloggen som er en avhengighet, men at livet har en mental avhengighet.. (om du skjønner hva jeg mener!?)

-HeleneAlvilde.blogg.no

04.feb.2011 kl.11:51

jeg sluttet å blogge for bare en-to uker siden.. men jeg har begynt å føle en trang til å klikke meg inn på bloggen og se om jeg har fått flere kommentarer. jeg har tatt meg i å tenke: dette må jeg blogge om! men jeg har ingen steder å blogge om det.. derfor laget jeg meg en ny blogg. der ingen vet hvem jeg er, jeg bare får ut følelsene mine der, så da kan det være en nødvendighet. men når jeg hele tiden klikker meg inn på den gamle bloggen, leter etter nye kommentarer, leser ALLE de gamle innleggene mine.. da kan man vel kalle det for en avhengighet?

STINEOLAUG

04.feb.2011 kl.11:57

Det er noe man blir avhengig av, men når du først slutter, så føler du deg tom..

Å i såfall, når du har så mye du kunne ha tenkt deg å blogge om.

Derfor startet jeg igjen på nytt !

Men du må tøle kritikk!

Bachelorblogg

04.feb.2011 kl.11:58

Interessante innlegg dere kommer med! Vi synes derimot at blogging er en nødvendighet i vårt tilfellet fordi vi føler at vi må blogge for å komme under huden på bloggnorge. Uten egen blogg og blogging selv tror jeg ikke vi kunne fått samme effekt av bacheloroppgaven vår som vi kan få nå. Ingen av oss har den indre trangen for å dele ting med andre, men samtidig er vi tre gutter:p Vi har derimot fått litt sansen for blogging og vi skjønner mer hvorfor dere blogger nå enn før:)
Er en avhengighet. Jobber konstant med å få nye lesere. Begynner nesten å bli manisk.

faddist

04.feb.2011 kl.12:02

Tja, vi har kanskje et slags iliggende behov for å få ut tanker, og mange liker å ha noe å se tilbake til. Blogg er ikke noe nytt i den forstand, siden vi har skrevet dagbok i alle år! Det er bare blitt mer teknologisert kan du si. Nå skal man bare dele litt med verden da, så kanskje det heller er oppmerksomhetsbehovet som er større? Og jeg tror absolutt at blogg er blitt en avhengighets-greie. Vi mennesker elsker å snoke i andre sine liv, like mye som vi elsker å fortelle andre om oss selv, og blogg blir liksom verktøyet til nettopp det!

Only a Girl

04.feb.2011 kl.12:02

Kanskje det bare er en hobby?

Bachelorblogg

04.feb.2011 kl.12:13

Interessant parallell det med dagbok og blogg. Dog de er svært like og er ikke uvanlig å sammenligne disse. Hobby er også interessant i dette tilfellet. Er det ingen som er redd for det de poster kan bli lest av mange tusen? Bilder og tekster blir jo på internett for evig.
Jeg tenker begge deler :)

I have dreams...

04.feb.2011 kl.14:43

jeg begynte å blogge på blogg.no fordi jeg bor i England og hadde bare gått på engelske nettsteder, så kom jeg over blogg.no ved en tilfeldighet og tenkte; kanskje jeg skulle starte en blogg, bli kjent med det norske i meg selv igjen ved å ta del i det norske bloggsamfunnet.

Og hvordan føler jeg det nå? Er det blitt en avhengighet? Vel, det holdt faktisk på å bli det, men så sa lommeboken stopp og blogshoutene er blitt begrensa til helgene. Og dermed bestemte jeg meg for å ta det som en koselig hobby, blogge så lenge det var moro, uten å blakke meg helt. Det blir jo litt sånn som med gambling synes jeg, hva blogshouts angår.

Charlotte

04.feb.2011 kl.19:16

Det vel ihvertfall ikke en nødvendighet, man kan vel bli avhengig av det som med alle andre ting, men for min del moro!:D

lostinthesky

07.feb.2011 kl.12:03

er vel litt avhengighet og litt nødvendighet. jeg blogger som oftest på gøy men og for å få andres meninger og syn på ting og slikt da. men så blir man jo på en måte litt avhengig og, jeg merker at hvis jeg ikke har blogget på en hel dag blir det litt sånn ''shitt, jeg har ikke blogget i dag'' , føler jeg hvertfall må skrive ett innlegg om dagen.. men det er jo veldig kjekt å blogge, og en god trening i norsk (faget).

Bachelorblogg

07.feb.2011 kl.13:39

Mange utfyllende svar dere kommer med. Dette takker vi svært mye for! Enkelte mener det er begge, andre mener det er kun avhengighet om de siste mener det er en nødvendighet. Kanskje det er situasjonen til hver enkelt som bestemmer hva det blir tilslutt? Uansett er det dere skriver i våre kommentar felt som omhandler våre poster veldig verdifullt for vår bacheloroppgave!

Skriv en ny kommentar

Bachelorblogg

Bachelorblogg

24, Trondheim

Vi er tre gutter som har blogging som tema for vårt bachelorprosjekt. Til dette har vi derfor startet vår egen blogg for å se hvordan bloggverden fungerer! Ta gjerne kontakt med oss for å si litt om deres blogg, så kan dere hjelpe oss med bacheloroppgaven:) bachelorblogg@gmail.com

Norske blogger

Kategorier

Følg vår blogg med bloglovin

Arkiv

hits